Saturday, December 18, 2010

Tron Legacy

Tron adalah sebuah cerita dunia digital yg menarik bagi grim.....grim telah pon tengok cerita nye di panggung wayang di alamanda .......cerita nye memang d luar jangkaan grim kerana moto nye bertukar dengan hanye dengan sebatang besi yg boleh berubah menjadi sebiji moto.....dan jet....


Jaln cerita:
-----------
CLU adlah clon daripada bapa sam di dalm dunia digital itu bapa sam telah pon menjipta 2 clon nye satu CLU dan lagi satu Tron bapa nye masuk kesitu ingin membuat tamadun di dunia digital itu kemudian klu terasa yang bapa sm itu menipu nye.....dan clu terus bergaduh dengan bapa sam...dan bapa sam terpaksa lari jauh dari situ untuk.....
Sam:adalah anak elvin pada satu hari bapa ingin pergi ke Grid,Grid adlah dunia digital sam ingin mengikut bapa nye tetapi bpanye tiak benar kn kerana beliau masih kecik...pada satu hari sam tungu punye tungu kepulangan ayah nye...kerana ayah nye tidak pulang sam terus lari kerumah kaan bapa nye....ketika sam perumyr 20 Tahun sam begitu cekap skali membawa motosikal dan kwan bapa nye memberi tau belau yg bahawa bapa nye ada sebuah kedai pusat hiburan ybg bernama FLYNSS sam pon masuk kedalam kedai itu dan sam terus memasang lampu sam melihat terlalu banyak alat video game dan ketika sam ingn keluar dri tempat itu sam ternampak sebuah alt video game yang bernama tron....sam ingin memain nye dn sam memasuk kan duit didalam nye tetapi tidak saport dn duit itu drus jatuh kelantai dn beliau lihat adkesan grseran di belakang video game itu dan beliau tarik video game itu di belakang nye ad sebuah pintu rahsia kemudian sam memasuk kedalam nye dn kemudian bla......bla....bla.bla....
Grim x boleh cerita nanti karng kawan2 grim yg nak tengok kt panggung nanti dh tau jalan cerita nye klau rasa grim tipu grim ad ltak gambar tikit wayang...nye...
Gambar tiket wayang:.....




Trailer Video:














TAMAT
~~~~~~

10 comments:

anakkedah said...

dh lepak cuma aku x follow sbb aku cari nk follow xde

anakkedah said...

dh lepak cuma aku x follow sbb aku cari nk follow xde

Abun said...

so..ur feel..tron lebey baek dr Rapunzel?in 3d?

Chaoi said...

ramai cakap citer ni taj best betol ker

Cempakamelati said...

Saya memang suka tengok cerita sains fiksyen ni...Tapi skrg ni saya ada anak kecik, susah skit nak gi tengok wayang. Nak tunggu keluar DVD atau CD jer la nanti baru tengok.

Abun said...

yup betul kata chaoi...

hans said...

ada kata best
ada kata tak
ku malas nak tgok
sebab filem pertama dia tahun 80-an dlu ku tak tgok
hehehehe

P/S : Misteri Danella : "Danella Cakap Dengan Siapa?"

M.Zaihan said...

yg thun 1982 buat peninig kepala j...

zaidi zaim said...

yes grim,,, haku oun dah nengok gak... pade aku ok gak citenye, tak boring sgt, di tambah ngan effect yg smpoi...

suke nengok Quorra, cute!

.::: Princess MOMOY :::. said...

dah tengok
citer nih boring
boleh tido

Nak Lagi Pendrive MURAH ?
Bantuan diperlukan! Kasihanilah adik ini...
Momoy and Sale Season